Vizualni vodič po deflaciji

Deflacija je, kao i inflacija, prilično komplicirana ekonomska pojava. Može uzrokovati izuzetno negativne ekonomske posljedice te zaustaviti gospodarski razvoj države. Nedavna financijska kriza je ponovno probudila interes javnosti za taj pomalo već i zaboravljeni ekonomski pojam.

Uz samu definiciju deflacije, predstavljamo vam i vizualni vodič po deflaciji. Iako je na engleskom jeziku, vodič prezentira pojam deflacije i njezine učinke na vrlo jednostavan i razumljiv način. Vodič je preuzet sa web portala Mint.com. Infografiku možete naći i ovdje.

Želimo vam ugodno učenje!


Vizualni vodič po deflaciji (Visual Guide to Deflation)

Povezane definicije:

Know-how:


Uvjeti:

Ekonomskirjecnik.com je stranica stvorena sa ciljem informiranja i obrazovanja zainteresirane javnosti, i kao takva poštuje autorska prava. Kod sadržaja koji nisu autorski, izvori informacija su jasno označeni i omogućen je link na njihov izvor. Ako vam se čini, da Ekonomskirjecnik.com na bilo koji način krši autorska prava, molimo vas da nas odmah bez oklijevanja kontaktirate.

Ekonomskirjecnik.com nije namijenjen financijskom savjetovanju i ne jamči za točnost svojih sadržaja. Svaka potencijalna šteta koja bi nastala zbog informacija objavljenih na našim stranicama nije i ne može biti naša odgovornost. Prije donošenja bilo kakvih ekonomskih i financijskih odluka, preporučujemo da se posavjetujete sa stručnjakom. Više o tome možete pročitati u uvjetima korištenja.